Vernieuwd herenhuis

Verbouwing onder architectuur van oude Philipswoning.

 • AOZ
 • AOZ

Schitterende verbouwing waarin het toelaten van daglicht het uitgangspunt was. Grote stalen glas puien geven het interieur een warme, stoere uitstraling.

Contact

Facts

 • Grote aanpassingen in bestaande bouw

  De wensen van de opdrachtgever zorgden voor grote aanpassingen in de bestaande bouw. Hele verdiepingsvloeren zijn eruit gehaald.

 • Uitzicht op monumentale boom

  De grote 5 meter hoge stalen achterpui geeft een prachtig zicht op de monumentale boom in de achtertuin. De open keukeninrichting versterkt dit gevoel.

 • Verborgen stadsparel met allure

  De voorgevel van de woning geeft niet alle geheimen van de achterzijde en interieur prijs, wat voor een extra verassing zorgt wanneer je binnen komt.

Samenwerking

Door het architectonische ontwerp van de buitenzijde en de bouwkundige aanpassingen aan de binnenzijde hebben we nauw samengewerkt met de architect en aannemer. Deze samenwerking was heel belangrijk om tot dit eindresultaat te komen. Ook het vertrouwen wat we hebben gekregen van de opdrachtgever om de door ons voorgestelde stijl uit te mogen werken is bepalend geweest voor het eindresultaat. De Engelse achtergrond van de opdrachtgever komt mede terug in de gebruikte kleuren en materialen van de wanden en stoffering.

Iedereen een warm welkom

Het gebruik van echte, robuuste en stoere materialen, afgewisseld met klassieke kleuren voor de wanden en aankleding hebben voor een eigentijds, stoer, warm en modern interieur gezorgd. Hierdoor is de oude allure weer terug in de woning gekomen, en is dat stukje historie weer voor de toekomst veilig gesteld.