Landelijk gelegen woonhuis

Moderne "sfeer van weleer".

  • AOZ

"Speelhuis" voor ouders en kinderen door de grote leefruimtes en doorgangen. De nieuwe materialen moesten een mooie aanvulling zijn op de bestaande constructie.

Contact

Facts

  • Vintage en stoer.

    Combinatie van bijv. betonvloer met oude industriële accenten, zoals de trap en verlichting.

  • Constructies uit jaren-30

    De oude constructies en wanden zijn zichtbaar gebleven daar waar ze een toegevoegde waarde hebben voor de sfeerbeleving.

  • Verwijzing naar oude materialen

    Het toepassen van de betonvloer is een verwijzing naar de oude terrazzovloeren die gebruikelijk in dit soort woningen te vinden was.

Jaren 30 woonhuis

Voor de verbouwing van dit jaren 30, landelijk gelegen woonhuis, was het nodig dat de basis compleet gestript moest worden. De vloeren, wanden en plafonds waren in zeer slechte staat. De verbouwing is door de opdrachtgever geheel in eigen beheer uitgevoerd zodat er goed en tijdig geschakeld kon worden wanneer er alternatieve oplossingen vereist waren.

Combinatie van oud en nieuw

Doordat de moderne materialen mooi afsteken tegen de oude overgebleven elementen, ontstaat een modern en eigentijds woonhuis waarin toch de sfeer en warmte van de oude woning nog te voelen is.

Meer daglicht toetreding.

In de gevel bij de keuken is een groot panoramaraam geplaatst, en in het dak van de uitbouw zijn extra dakramen geplaatst zodat de lichtinval in de woning veel is verbeterd. De lichte kleuren zorgen voor goede weerkaatsing ervan.