Compacte grootse sfeer

Groot geworden door klein te zijn

  • AOZ

Hoe een compacte woning een grootse uitstraling kreeg. Het verwijderen van grote inbouwkasten zorgde voor meer samenhang en betrokkenheid tussen de ruimtes.

Contact

Facts

  • Compact woonhuis

    Slim gebruikmaken van de beschikbare ruimte, met accenten op de juiste plaats die de ruimte accentueren. Van een compacte uitstraling is geen sprake meer.

  • Compleet interieurontwerp

    De gehele benedenverdieping is opnieuw ingericht en voorzien van een nieuwe constructie. De openheid en lichte uitstraling past perfect bij de ligging en zijn bewoners.

  • Rijks monumentale ligging

    De ligging op een monumenten locatie zorgt ervoor dat het interieur perfect aansluit met het uitzicht aan de voorzijde van de woning.

Modern rijksmonument

Het rijksmonument verkeerde bij aanvang van het project constructief in slechte conditie. Om het geheel weer aan de moderne eisen te laten voldoen is aan de binnenzijde constructief een nieuwe schil gemaakt van waaruit alle nieuwe onderdelen konden worden opgebouwd. Het accentueren van de kenmerkende monumentale elementen zorgt voor de juiste combinatie tussen oud en nieuw.

Lichte kleuren op muren en plafond.

Het accentueren van de constructie zorgt ervoor dat er lichte kleuren voor plafond en wanden gekozen moesten worden. Door verschillende materialen en structuren in een gelijke kleur te schilderen, met accentwanden op de juiste plek, is een heel rustige uitstraling ontstaan waarin diverse sfeeraccenten beter tot recht komen (bijv. chaise longue, renfiets, oude telefoon).